2011-03-09 21:35:41• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kullancsirtás: legális vagy sem?

A szatmárnémeti önkormányzat idei költségvetésében 100 ezer eurót különített el kullancsirtásra. Bár konkrétan még nem tudják, hogyan is zajlik ez majd, úgy tervezik, hogy a Szamos töltésein szórják ki valamilyen módon a "kullancsirtót", illetve esetleg a város más zöldövezetein is.

Nem érdekli a diákokat a tanulás

Közzétette a 2010/2011-es félév mérlegét a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. Az intézmény honlapján is megtalálható összegzésből kiderül, hogy bár a pedagógusok sok esetben igyekeznek interaktív, figyelemfelkeltő módon oktatni a fiatalokat, a diákok egy része mégsem motivált a tanulásra.

A dohányzás története

Tegnap 13 órai kezdettel egyedi kiállításnak adott helyet a Szatmár Megyei Múzeum. Az "Egy történelmi káros szenvedély" címszó alatt az érdeklődők a pipa és a dohányzás történetével, valamint eszközeivel ismerkedhettek meg közelebbről.

Vidám versmondók kerestetnek!

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg idén a Hám János Iskolaközpont a Vidám Versek Versmondó Versenyét. A szervezők minden Szatmár megyei iskolából - vidéki iskolák esetén az iskolaközpont vonzáskörzetéből - két jelentkezőt várnak, azaz egy elsős vagy másodikos, illetve egy harmadikos vagy negyedikes kisdiákot, valamint az őket kísérő pedagógust.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: